24 January 2012

BITNO u Knjaževcu


Borska internet organizacija – BITNO je večeras u Knjaževcu održala seriju predavanja pod nazivom “BITNO na internetu”. Inače, cilj ovog projekta je edukacija građana svih uzrasta za korišćenje interneta kao i najpopularnijih servisa na internetu kao što su Facebook, Twitter, blogovi itd. Predavači su bili članovi BITNO organizacije.

Zoran Milojević, profesor informatike iz Bora,  govorio je o korisnicima interneta, Suzana Janaćković Živković je govorila o blogovima, njihovom nastanku i razvoju, a Igor Mitrović, predsednik organizacije BITNO, pričao je o Facebook-u. Poetioci predavanja su od Đorđa Staniševskog mogli da čuju više o Twitter-u, a Vladimir Stanković, u IT svetu poznat pod nadimkom Deda Bor, inače direktor osnovne škole Đura Jakšić u Krivelju, govorio je o još jednoj bitnoj stavki u internet komunikaciji i internet postojanju, a to je šta raditi, a šta ne raditi na internetu. Takođe, u njegovom predavanju bilo je reči o bezbednosti na internetu, što je, mora se prizanti, jedna od najbitnijih tema u raspravama najvećih imena i brendova na internet tržištu.
Ovo predavanje je održano u gornjoj sali knjaževačkog Doma kulture od 18 časova.
Ulaz za sve posetioce je bio slobodan.

Međutim, ova poslednja činjenica nije mnogo zainteresovala Knjaževčane da u što većem broju posete ovo predavanje. Sve pohvale idu nekolicini pojedinaca, kao i kolegama iz kablovske TV Knjaževac info, koji su medijski propratili ovo predavanje. 


Ovakva predavanja su do sada održana u Blacu, Kladovu i Ćupriji, a nakon Knjaževca prvo naredno predavanje biće održano u Varvarinu.


Slike ipak govore više od reči:














15 January 2012

Jedan dan u ZOO vrtu

Bor je od 15. Januara bogatiji za tri nova stanara. U ZOO vrt su stigla dva majmuna i jedan krokodil.

Majmuni su stigli iz Afrike. Pripadaju vrsti Eritrocebus patas, a pripadnici te vrste su jedni od najbržih majmuna na svetu. Većinu života provode na tlu i jako retko se mogu videti na drveću, jedino ako im na tlu preti opasnost. Prosečan životni vek ove vrte majmuna je 20 godina. Slike govore više od reči:















Što se krokodila tiče, ovaj primerak je ženka Nilskog afričkog krokodila. Prosečni životni vek ovih krokodila je od 60 do 70 godina. Krokodil je dopremljen u specijalnoj drvenoj kutiji. Evo kako je izgledalo njegovo dopremanje.













Evo još nekoliko fotkica od danas:








Evo kako izgleda jedan drugi ZOO vrt.


04 January 2012

Bor Up 2012.


Bor je u IT svetu poznat po velikom broju korisnika interneta, kao i društvenih mreža Facebook i Twitter. Takođe, u ovom gradu postoji i puno ljudi koji imaju svoje blogove.

U prilog ovoj tvrdnji stoji i sinoć održan prvi ovogodišnji "Bor Up 2012" u kafeu "Bar Room Bar" koji je okupio tridesetak tviteraša i blogera iz Bora i Zaječara.

Ovom lepom događaju sam i ja prisustvovao i moram reći da sam bio jako počastvovan da se nađem u društvu dobrih i ok ljudi. Na jednom mestu su se okupili: Igor Mitrović, Aleksandra Mitrović, Đorđe Staniševski Walter 030, Vladimir Stanković DedaBor, Dobrica Đurić, Miško Bobić, Miloš Petrović, Damir Petkovski, Studenka Kovačević, Bojan Marković, Nemanja Janković, Predrag Cujanović, Marija Ćosić, Branko Vukić, Ivan Živković i ostali, koji mi, nadam se, neće zameriti što ih nisam pomenuo imenom i prezimenom. Jednom rečju, odabrano društvo. Društvo zbog koga se može reći da je lepa budućnost ovakvih i sličnih događaja zagarantovana.

Borska internet organizacija "BITNO" čiji sam odnedavno i ja član, pokrovitelj je bila ovog Tweet Up-a. Naravno, moram napomenuti da su na ovom Tweet Up-u, pored članova organizacije BITNO, prisustvovali i članovi UG "Istok" iz Bora, iza koje stoje dve uspešne IT manifestacije "East Weekend Fest" i "BorNET".

Sve u svemu, lepo i iskreno druženje, koje češće trebamo organizovati jer je budućnost upravo u IT svetu i ovakvim vidovima komunikacije.

Naravno, sa ovog događaja će ostati i moj prilog koji je emitovan u Vestima RTV Sezam 04.01.2012. godine.

Prilog možete videti u nastavku ovog teksta.




01 January 2012

Srećna nova godina !!!



U toj jednoj magičnoj noći, puno želja poteče svetom. Svi žele najlepše želje, puno zdravlja, ljubavi radosti i sreće. Ako se osvrnemo na prošlu godinu, bilo je puno i lepih i ružnih događaja. Svakako, kriza je bila tu oko nas, prisutna čisto da nas opomene da ne budemo previše opušteni i da budemo oprezni bar kada su finansije u pitanju.

Sumirajte uspehe, anulirajte neuspehe, svedite očekivanja na razumnu meru i videćete da prošla godina i nije bila baš toliko loša. Lepe stvari se pamte, a loše se stvari brzo zaboravljaju.

I naši političari su bili oprezni i uzdržani u čestitkama. Svi kažu da će se u ovoj godini uticaj krize najviše osetiti i da će biti vrlo neizvesno šta će do kraja godine biti. Ipak, ja ne gubim optimizam. Trošim koliko imam, gledam da se snađem da što lakše prebrodim krizu i da budem i ostanem smao svoj.

Najluđa noć je protekla veselo. Igralo se, pevalo, jelo, pilo i slavilo. Po nekad, kada vidim koliko su neki lokali puni, dođem do zaključka da ta famozna kriza nije baš toliko strašna.

Ipak, u ovoj godini očekujem dosta novih poslovnih pomaka i poduhvata, puno putovanja, puno pozitivnih i odabranih ljudi, otkrivanje novih horizonta i vidika.

Svima vama, dragi posetioci i posetiteljke mog bloga, želim isto što i sebi. Da nas samo sreća prati i da što lakše i lepše provedemo naredne dane, mesece i godine :)

Živeli!!!