25 December 2011

Mir i dobro među ljudima




Došli su nam praznici. Doba godine gde se poklanja, gde se upućuju najlepše čestitke i žele najlepše želje. U to doba svi ratni sukobi, sve svađe utihnu, mnogi ljudi praštaju drugim ljudima, prisutna su pomirenja, izvinjenja.

Živimo u zaista turbulentnom vremenu, otuđeni jedni od drugih, puni negativne energije i gorčine, zavisti, mržnje i podlosti. Zaboravilo se na praštanje, ljubav, teško se dolazi do pomirenja, pravog rešenja, mira i dobra.

Gde smo to krenuli? Zašto smo zaboravili na prave vrednosti?

U skladu sa nekom magijom praznika, trebamo se okrenuti jedni drugima. Trebamo doneti odluku da od ovih praznika uputimo lepe reči, pozitivnu energiju, pozitivne misli, da se pomirimo sa onima sa kojima smo se posvađali, da budemo svesni činjenice da je ovaj život kratak i da ne trebamo da ga koristimo za mržnju, zavist i sve ostale negativnosti koje prate život savremenog čoveka.

Podvucite crtu, dajte svojoj pozitivnoj strani šansu i znajte da će vam se to sigurno jednog dana vratiti dobrim. To je jednostavno tako, po nekom nepisanom zakonu prirode. Jing i jang. Crno i belo.

Ovu poruku sam uputio ne samo vernicima raznih crkava i verskih zajednica, već i ateistima.

Vreme je da počnemo pozitivne promene, da donesemo odluku da budemo ljudi. Nije to tako teško. Samo je potrbno zaviriti u svoje misli, osećanja, nadanja i shvatanja. Donesite odluku danas, da bi imali šansu da u dobroti, miru i praštanju uživate sutra. Ništa vas ne košta, traje delić sekunde, ali puno vredi. Verujte mi... Niko nije savršen, pa ni mi sami. Imajte to u vidu i neka su vam sretni praznici i Nova 2012. godina, od koje svi puno očekujemo. Načinimo bar naš život mirnim, pa će samim tim i naša okolina, pa i planeta biti lepo mesto za život

S R E Ć N I  P R A Z N I C I





No comments:

Post a Comment