02 December 2013

Blogomanija na Kopaoniku vol. 2


Drugi dan ovogodišnje Blogomanije otvorilo je sjajno predavanje Miloša Čiriča o networkingu kao načinu života. Sjajna tema, koja će i meni lično pomoći u mom daljem blogerskom i novinarskom radu.

Sjajni Stefan Lazarević, državni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija zaključio je da Srbija ima potencijal u razvoju IT sektora. Vlada Srbije će učiniti sve da što pre razvije taj sektor, a čak i u predlogu budžeta za narednu godinu opredelila izvesna sredstva za ovu oblast. Samo prisustvo gospodina Lazarevića govori da ovakve konferencije imaju podršku republičke Vlade.



Pohvalio bih i Ivana Rečevića koji je i na panelu i na radionicama pričao o merenju posećenosti nekog bloga ili sajta i šta treba da uradimo da bismo poboljšali posećenost naših prezentacija. Jako korisno i zanimljivo. Primeniću to što pre.




Ladies corner na Blogomaniji sam propratio sa izuzetnom pažnjom. Ženska preduzimljivost, dobrota i darovitost prosto su me opčinile. Sjajna Ivana Popović predstavila nam je svoj lifestyle blog i predložila da svoju kafu zamenimo čajem. Svakako, čaj se ne samo pije, već se uživa u njemu. Izvrsna Dragana Paramentić pokazala mi je i objasnila mnoge stvari vezane za fotografiju. Postoji jedna cela mala filozofija kako treba pripremiti fotografiju za blog. Svakako, treba poštovati autorska prava i potpisati autora ili sajt sa koga je preuzeta neka fotografija.
Zorana Jovanović je pričala o svom modnom blogu i o tome kako ona od bloga zarađuje. Posebnu pažnju privuklo je iskreno i sjajno predavanje divne Nataše Mitić NAKY hand made, koja je sa posebnom toplinom pričala o svom blogu, divnim kapicama i šalovima, ali i rukavicama koje su dodatno zagrejale atmosferu u sobi, iako je napolju bio temperaturni minus.
Predložio bih organizatorima da na sledećoj Blogomaniji veću pažnju posvete damama jer od njih svakako imam šta da se čuje i nauči. Naravno, dobije i neki poklončić ;)









Pomenuo bih i jedan sjajan projekat Branislava Vojinovića, mladog i perspektivnog momka iz Beograda. Nakon sajta svetnameštaja.com, on je pokrenuo i sajt www.eklinika.rs. Na tom sajtu registrovani korisnici, bez čekanja u redu u nekom domu zdravlja mogu da dobiju savete od stručnih lekara, potpuno besplatno. Sjajna stvar za mnoge ljude. I ovaj projekat predstavljen je na ovogodišnjoj Blogomaniji.



Neću, ovom prilikom, da zaboravim sjajnog moderatora mnogih panela, brilijantnog i talentovanog kolegu Miloša Maksimovića koji je programima na Blgomaniji dao dodatnu dozu šarma, duhovitosti, originalnosti i kreacije. Samo napred, kolega. Svaka čast.



Svakako, borska ekipa dobro se provela na Blogomaniji. Upozanli smo nove ljude i sjajno se družili. Vreme je da razmišljamo o Tvitomaniji. Za nekoliko meseci :)




I za kraj jedna lepa pesma... Za sve ljude dobre volje... Ali i za hejtere... Neka ih...


No comments:

Post a Comment