29 November 2013

Blogomanija na Kopaoniku vol. 1


Ljubav, muzika i još neke lepe stvari, kao što bi rekao Vladimir Stanković, poznatiji i kao Deda Bor.
I ove zime blogeri regiona okupili su se kako bi unapredili svoje znanje, upoznali nove ljude sa regionalne i svetske internet scene. Kopaonik je ove godine destinacija na kojoj se unapređuju blogeri, uče i otkrivaju nova saznanja iz oblasti interneta, društvenih mreža, marketinga, medija i IT sektora.

Na ovogodišnjoj Blogomaniji zančajno učešće uzeli su i Borani, ali i njihovi prijatelji iz drugih gradova Timočke krajine. Ne tako mala ekipa došla je da predstavi sebe, svoje delatnosti i da unapredi dalje poslovanje saznanjima koje mogu čuti na ovoj konferenciji.

Svakako, pored panela, radionica i ostalih "programskih" stvari tu je i magija druženja, networkinga i sticanja novih kontakata.

Prvi programski dan Blogomanije otvorilo je izvrsno predavanje Dejva Trota  iz Keynote-a, koji je pričao o malim tajnama velikih majstora promocije i prodaje. Svakako, akcenat ovogodišnje konferencije je sadržaj na internetu, tj. kako da unapredite ono što nudite na Blogu ili na profilima na društvenim mrežama. Dragan Varagić je pričao o tome kako od bloga napraviti posao, a takođe je kompanija Coca Cola predstavila rezultate svojih 45 godina rada u Srbiji. Predstavile su se i drage dame iz ženskog foruma, a posebna sesija na Blogomaniji biće namenjena ženskim blogovima.

Na medijskom panelu bilo je reči o položaju medija na prelasku iz analognog u digitalno doba. Svakako, neki mediji i dalje kaskaju za procesom digitalizacije i nadležni u njima treba da se potrude da što pre uhvate korak sa aktuelnim digitalnim trendovima.

Moju pažnju privukle su radionice. Deda Bor održao je radionicu o tome kako treba pisati za blog  i za tviter, a Ivana Bogdanović je pričala o tome kako izgleda put od kupca do prodavca kada su eBay i PayPal u pitanju. Takođe, naš dobar drug iz Zaječara, Ivan Živković pričao je o kampanji protiv govora mržnje na internetu.

Na kopaoniku je čarobna zimska idila. Veliki pozdrav sa lepe planine. Lepo je biti u društvu dobrih ljudi :)
P.S. Moram da pohvalim i Miloša Maksimovića za izvrsno moderiranje konferencije :)










I na kraju jedna lepa pesma...


1 comment: