24 January 2012

BITNO u Knjaževcu


Borska internet organizacija – BITNO je večeras u Knjaževcu održala seriju predavanja pod nazivom “BITNO na internetu”. Inače, cilj ovog projekta je edukacija građana svih uzrasta za korišćenje interneta kao i najpopularnijih servisa na internetu kao što su Facebook, Twitter, blogovi itd. Predavači su bili članovi BITNO organizacije.

Zoran Milojević, profesor informatike iz Bora,  govorio je o korisnicima interneta, Suzana Janaćković Živković je govorila o blogovima, njihovom nastanku i razvoju, a Igor Mitrović, predsednik organizacije BITNO, pričao je o Facebook-u. Poetioci predavanja su od Đorđa Staniševskog mogli da čuju više o Twitter-u, a Vladimir Stanković, u IT svetu poznat pod nadimkom Deda Bor, inače direktor osnovne škole Đura Jakšić u Krivelju, govorio je o još jednoj bitnoj stavki u internet komunikaciji i internet postojanju, a to je šta raditi, a šta ne raditi na internetu. Takođe, u njegovom predavanju bilo je reči o bezbednosti na internetu, što je, mora se prizanti, jedna od najbitnijih tema u raspravama najvećih imena i brendova na internet tržištu.
Ovo predavanje je održano u gornjoj sali knjaževačkog Doma kulture od 18 časova.
Ulaz za sve posetioce je bio slobodan.

Međutim, ova poslednja činjenica nije mnogo zainteresovala Knjaževčane da u što većem broju posete ovo predavanje. Sve pohvale idu nekolicini pojedinaca, kao i kolegama iz kablovske TV Knjaževac info, koji su medijski propratili ovo predavanje. 


Ovakva predavanja su do sada održana u Blacu, Kladovu i Ćupriji, a nakon Knjaževca prvo naredno predavanje biće održano u Varvarinu.


Slike ipak govore više od reči:














No comments:

Post a Comment