09 October 2011

EU: Za ili protiv?



Mnoge polemike od 2000 pa do danas vode se oko Evropske unije. Broj ljudi koji u Srbiji podržavaju integracije u EU i koji su protiv iz godine u godinu se menja.

Pojedini političari pričaju pozitivno ovoj temi, a da nikada nisu ni kročili tamo. Isto tako i protivnici izlažu svoje stavove, a da nikada nisu ni videli kako se živi u EU.

Zato ljudi, putujte, uštedite malo novca, odite do Austrije, Mađarske, Rumunije, ali i do Rumunije i Bugarske.
Jeste da je trenutna kriza u ekonomiji i vezana za evro, ali EU je sistem vrednosti, sistem standarda, uređene ulice, odgovorna socijalna politika, korupcija na najnižem nivou... (Ako izuzmemo Rumuniju i Bugarsku).





Hoću da se i u Srbiji poštuju standardi, da budu zaštićeni potrošači, da se vodi odgovornija socijalna politika, da budu zaštićena sva prava čoveka i građanina.
Hoću da je sve standardizovano, da znam šta kupujem, da ukoliko ostanem bez posla, mogu da računam na adekvatnu socijalnu zaštitu, da mogu da računam na mirnu budućnost svoje i budućih generacija.

Uvek sam bio za EU i biću i dalje.

Smatram da je najbolja budućnost jedne zemlje poput Srbije da postane članica EU...

Smatram da je vreme da počnemo živeti punim plućima, a da prošlost ostavimo iza nas...

Neka političari čuju glas razuma jednog naroda, neka vide mogućnosti zemlje, neka se ostave nerealne politike iz prošlosti.

Nadam se da će za nekoliko godina karta Unije izgledati ovako




No comments:

Post a Comment