26 October 2011

Zaludni onanisti i propali blogeri



Ovaj tekst obajvljujem u znak solidarnosti sa jednom koleginicom čije ime neću ovde napisati jer hoću da sačuvam njenu privatnost.

Pre nekoliko dana, dok sam surfovao po netu dobio sam skype poziv od svoje koleginice koju puno cenim i poštujem, a pre svega puno gotivim i volim. Zapala je u problem jer su joj hakovali Facebook profil i nije mogla da obavlja uobičajenu komunikaciju i prepisku sa ljudima koji su joj bili FB prijatelji, a sa kojima je uglavnom imala poslovnu komunikaciju.

Zvučala je jako uznemireno i potreseno. Da zlo bude veće, neke ljude je neki "haker" već obavestio o prekidu saradnje. Tačno je sve učinjeno sa namerom da joj se učini direktna šteta.

Kontaktirao sam neke ljude i preporučio joj da se njima obrati i vidi šta može da uradi. Srećom, nisu joj hakovali mail pa je te iste večeri uspela da povrati profil.

Ali to nije bio kraj njenim mukama. Isvesni Dragan G. je počeo da joj ostavlja komentare i na profilu i na njenom blogu koji je dosta čitan i posećen. Komentari su bili odraz primitivizma, prostote i vulgarnosti.

Dotična osoba joj se unazad nedeljam nabacivala i nudila joj da se upoznaju i da započnu "romansu" kako je stajalo u komentarima. Ukoliko to ne prihvati, on bi mogao svuda na internetu da napiše neke stvari o njoj.

Čak joj je napisao da joj je on upao na profil.

Srećom, pa je stvar pre nekoliko dana prijavljena nadležnim organima, i vinovnik je uhvaćen. Reč je o psihički poremećenoj osobi kome moja koleginica nije prva žrtva.

Pitam se ovom prilikom dokle će takve osobe u ovoj zemlji moći slobodno da koriste sve privilegije savremenog života i da donose nevolje i probleme drugim ljudima.

Dokle će takve ljigave persone, krijući se u svojim ćumezima od soba, često bazdeći na duvan i na znoj, onanišući pred nečijom slikom, da pišu sve i svašta i da takvim natpisima ugrožavaju ljude koji im ništa nažao nisu učinili.

Definitivno treba institucije bolje da rade da se ovakve stvari ne bi više dešavale. Treba zaštititi ljudski i moralni integritet svake osobe od ovakvih situacija. To je bar nešto osnovno u ovom ludilu koje nas je snašlp.

Zajedno smo jači i trebamo se udružiti protiv ovakvih pojava. Mislite o tome...


Valjda će nas čekati bolje sutra. Za ljubav, iskrenost i prave ljude ipak treba imati dušu...




1 comment:

  1. Tvoja koleginica nije jedina. Veliki broj ljudi ima ovakve probleme. U svetu su rigorozne sankcije za ovakve prestupe, a kod nas su blage.

    ReplyDelete