16 June 2013

Pijani političari i trezne budale

Sveća za Berinu

Jedan život se ugrasio, a nije pošteno ni počeo da živi. Berina Hamidović napustila je ovaj svet zbog ljudske gluposti. Ostaće upamćena kao beba bez matičnog broja, jer usijane političke glave susedne BiH nisu uspele da se dogovore sa mozgom kako da reše pitanje JMBG.

Nisu uspeli da se dogovore oko osnovnog ljudskog prava... Prava na život. Ali se uvek lako dogovore gde će ždrati i gde će piti. Uvek se lako dogovore sa koje štajge će pokupiti društvo, kolika će im biti provizija oko neke sumnjive korupcionaške dilove. Uvek nađu kompromis i oko kolacija, licitacija, švaleracija i ostalih gluposti. A za raju, šta ostane. Raja je uvek tu kada su izbori, kada treba da se dobije podrška za novi mandat, kada treba opet da se lažima ispira mozak naroda.

A kada raji i jednom nedužnom detetu, koje je imalo šanse da hoda po ovom svetu, treba jedan običan broj... Onda se dotične persone prave blesave.

Već danima u celoj BiH traju protesti zbog ove glupe birokratije. Političari se prave ludi. Gde ste gospodo sada, kada je ugašen jedan tek započeo život. Bosna i Hercegovina je ostala bez jednog dečjeg osmeha. Možda je Berina mogla biti lekarka, možda i učiteljica, možda i sportiskinja. Možda...

Ostaje samo da nagađamo. Ostaje šutnja i sumnja u pravdu. Zar treba još neko dete da umre da bi se kreteni političarski prizvali pameti? Zar treba opet potoci suza zbog gluposti da tu ulicama Sarajeva?

Zar Vam nije bilo dosta političari krvavih ubijanja dece u ratu, pa ste sada počeli birokratska ubistva dece u miru....

Kao da ste pijani, a trezne budale, vaši sledbenici vas podržavaju. Dokle god na zemlji bude bilo pijanih političara koji su opijeni svojom bahatošću, biće i treznih budala koji će ih za šaku para slediti i odobravati njihove gluposti.

Ali to malu Berinu neće vratiti. Ona je otišla u večnost. Ona je postala deo sećanja svih nas koji smo realni, koji imamo dušu i koji želimo budućnost.


I ja sam za JMBG. Jedinstvena Mogućnost Budućnosti Građana.

Počivaj u miru mali anđele... Mi ćemo završiti ono što smo započeli.



Podrška iz Srbije. Jer ovo je zemlja za svu našu decu... Svi smo mi nečije dete... I dete u nama uvek živi.


No comments:

Post a Comment