07 March 2013

Suva krpa na dnu mora

Da, već par dana ceo Bor bruji o nekakvoj TV emisiji Ognjena Amidžića u kojoj je Bor proglasio za "grad bez ljudi".

Pogledavši snimak, video sam deo emisije koji je mnogim razumnim ljudima sporan i moram reći da je u najmanju ruku čudno da jedan autor jedne emisije sebi dozvoli privilegiju da vređa svoje gledaoce. U Boru ima puno gledalaca koji prate program dotične televizije, pa je ovo još veća budalaština od strane jednog autora emisije.

Ulazim u dublju analizu. Prvo, gošća je bila Severina, multimedijalna ličnost koja se bavi raznim vrstama umetnosti, za sve uzraste. Hteo voditelj da bude komičan, ali mu to nešto u poslednje vreme ne polazi za rukom, pogledajte i sami.


Šta reći? Posle ovakvog izliva bisera plavuše i crnke svaki komentar je suvišan. One dve znaju svaku pesmu dotične gošće (možda i svaku pozu iz jednog od njenih filmova), ali da ih je pitao neko pitanje iz opšte kulture, namučile bi se i one i dotični voditelj. Zato što je i on slab iz opšte kulture.

Pošto dotični Ognjen Amidžić aludira da je Bor grad bez ljudi, verovatno se ne seća septembra 2009. godine kada je zajedno sa Slavicom Ćukteraš bio gost na manifestaciji "Princeza istoka". Tada je nakon nekoliko nastupa dobio veliki aplauz, ali, gle čuda, od pravih pravcatih ljudi. Ili su možda njemu ličili na duhove, pa je verovatno sa takvim sećanjem i otišao iz ovog grada...

Iako ja radim na maloj lokalnoj televiziji, nikada sebi ni pod kojim uslovima ne bih dozvolio ovakvu glupost, jer ovako nešto je čudno samo po sebi. Ali Ognjen to sebi dozvoljava i još se kezi i likuje. A RRA ćuti. Naravno, njima je bitno samo da im se redovno plaća frekvencija, a to što se na televizijama sa nacionalnom frekvencijom puštaju svakakve gluposti i nebuloze njih mnogo ne zanima.

Na kraju jedno lično pismo za Ognjena Amidžića:

Uvaženi Ognjene, budi originalniji, osmisli neku novu foru, ne recikliraj i ne prerađuj stare fore i nemoj da dozvoljavaš sebi da ti se gluposti provlače korz emisiju. Čak si i naziv emisije reciklirao i preradio da bi podsećao na ALI G SHOW Saše Barona Koena. Moj ti je predlog da novu emisiju nazoveš "Suva krpa na dnu mora" i da se u njoj baviš fenomenom kako da pamučna krpa ostane suva na dnu mora. Možda ćeš tada biti ozbiljnije i shvaćen i prihvaćen. Ovako, teško ide prijatelju Ognjene. Ili to, ili menjaj profesiju. Vidim da malo pevušiš, što i ne zvuči loše. Bolje se bavi tim, Jer ti dugovitost nije baš jača strana.

Pozdrav iz Bora, grada sa puno dobrih, vrednih, radnih, postenih, nasmejanih, iskrenih i pravih ljudi, koji će ti se uvek naći u nevolji, kod kojih ćeš uvek biti dobrodošao.

I na kraju, evo tog snimka iz Bora, gde je Ognjen nastupao pred Boranima.



No comments:

Post a Comment